Ontdek Zoutelande

Zoutelande is een dorp op Walcheren in de provincie Zeeland. De kustplaats ligt tussen Dishoek en Westkapelle in. Van oudsher is Zoutelande voornamelijk een boerendorp, en was de landbouw en de daaraan gekoppelde activiteiten de belangrijkste economische activiteit. Dit karakter veranderde langzaam maar zeker door de toenemende vraag naar strandrecreatie sinds ongeveer midden 19e eeuw.

Zoutelande is een op toerisme gerichte badplaats en wordt, samen met het strand van Dishoek en Westkapelle, de Zeeuwse Rivièra genoemd. Meteen achter het strand en de duinen liggen de terrasjes, de winkels en de restaurants. Het centrum van Zoutelande is een leuke plaats om te winkelen. De langstraat is de belangrijkste straat van Zoutelande. In de langstraat is er in de zomermaanden een gezellige markt en zijn er verschillende evenementen. Zoutelande Actief is zoals de naam het aangeeft Actief in het organiseren van activiteiten en evenementen in Zoutelande.

De stichting bunkerbehoud heeft op Walcheren een aantal bunkers ingericht waarin de Atlantikwall centraal staat. Ook wordt ruim aandacht besteed aan de intensieve strijd die in november 1944 heeft geleid tot de bevrijding van de monding van de Westerschelde. Deze strijd staat bekend als de slag om de Schelde. Wil je meer weten over de bunkers breng dan een bezoekje aan het bunkermuseum in Zoutelande.

De duintop in Zoutelande is het hoogste natuurlijke punt in Zeeland. Deze duintop ligt maar liefst 54 meter boven NAP. Vanaf het wandelpad in de duinen heb je een prachtig uitzicht over Walcheren en de Westerschelde.  Veel wandelliefhebbers halen hun hart op als ze een wandeling maken door deze hoge duinen. 

In 2017 werd Zoutelande nog bekender door het nummer Zoutelande!