Westkapelle, het prachtige dorp naast Zoutelande!

Westkapelle is aan de noord, west en zuidzijde omgeven door water, het dorp wordt beschermd door duinen en de zeedijk. De zeedijk benadrukt het contrast tussen land en water. Toeristen mogen graag even deze dijk beklimmen om van het schitterende uitzicht te genieten. De golven, passerende schepen en uitbundige zonsondergangen blijven boeien. Wie zich omdraait richting het dorp ziet de karakteristieke rode daken, een fascinerend beeld. De meeste huizen zijn gebouwd tijdens de periode van wederopbouw in de jaren vijftig. Het vooroorlogse Westkapelle is nagenoeg verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zeedijk werd in oktober 1944 door de geallieerde legers gebombardeerd om Walcheren te kunnen bevrijden. Door het ontstane gat in de dijk kreeg de zee vrij spel in het dorp, dit heeft onder andere geresulteerd in het ontstaan van een grote kreek tegen Westkapelle aan.

Wil je meer weten over Westkapelle en de geschiedenis, ga dan langs bij het polderhuis en bezoek vuurtoren t'hoge licht of vuurtoren t'lage licht. Zeeland is als een grote oester met veel prachtige parels. Met de interactieve parelroutes ontdek je deze verborgen schatten. Soms zijn ze zo goed verborgen dat je ze alleen kunt vinden door goed te kijken, te luisteren en te doen. Bekijk de parelroutes hier.

Voor jong en oud worden er evenementen georganiseerd, meer informatie over de geschiedenis, horeca, de omgeving en andere uitstapjes rondom Westkapelle vind je hier.