Ringrijden in Zeeland

Ringrijden, op een ongezadeld paard in galop door de langstraat van Zoutelande een ring van 38 mm en kleiner steken. Een activiteit dat in de familie Duvekot al heel wat generaties de passie is. Iedere zomer gaan de paarden mee naar het dorp Zoutelande of Meliskerke voor een gezellige dag ringrijden. Wij delen deze passie graag met onze gasten en vertellen u met veel plezier wat ringrijden is, hoe het is ontstaan en informeren de gasten wanneer de volgende ringrijdag op de agenda staat.  Veel van onze gasten komen op deze dag een kijkje nemen en genieten mee van de gezelligheid, de paarden en het spel. Naast het ringrijden is er ook nog het sjeesje rijden, gekleed als boer en boerin in Klederdracht wordt er met paard en wagen een parcours gevolgd over het dorp met verschillende ringen te steken. 

Op minicamping Boudewijnskerke laten wij onze gasten klein en groot kennis maken met deze passie. Met een pony voor de kar volg je over het kampeerveld een route en heb je de kans om een ring te steken. Voor jong en oud is het mogelijk om  al lopende een ring te steken en te ervaren hoe moeilijk dat wel niet is als je op het paard in volle galop zit. 

In de zomerperiode zijn er in Zoutelande verschillende wedstrijden waaronder ook de folkloristische dag. Er is dan tevens ook een markt van oude ambachten, entertainment en muziek. Ring en sjeesje rijden is niet enkel alleen in Zoutelande maar in elk dorp op Walcheren in Zeeland te bewonderen, kijk op de kalender van de Zeeuwse ringrijvereniging voor meer informatie.